Toepassing Bitumen

Bron: Stichting dak en milieu

Van Dak tot Wegdek
Bij het project ‘Van Dak tot Wegdek’ wordt bitumen dakbedekking opgewerkt tot grondstof voor de wegenbouw. Hierbij komen alle belangrijke aspecten aan de orde. Het is daarmee een mooi voorbeeld om ketenbeheer van grondstoffen zichtbaar te maken. Met dit project is al in 2005 aangetoond dat hergebruik van bitumen dakbedekking goed mogelijk is. Het project is tot stand gekomen door samenwerking van de Provincie Noord-Brabant, Stichting Dak & Milieu en verschillende bedrijven waaronder BituRec Venray.

Bitumen is een bindmiddel dat wordt geactiveerd door toevoeging van warmte. Door het gebruik van bitumen blijven stenen aan elkaar kleven en ontstaat asfalt. Door gebruik van bitumen ontstaat een waterdichte laag en wordt bitumen gebruikt als basis voor dakbedekking.


Door toevoeging van polymeren (kunststoffen modificatie) ontstaan verbeterde eigenschappen die het bitumen beter geschikt maken als dakbedekking op lange duur. Deze modificaties (SBS en APP), zijn terug te vinden in de wegenbouw en maakt dakbitumen uitstekend geschikt in asfaltmengsels.

20 JAAR ERVARING

ALGEMENE VOORWAARDEN

  • Grey Facebook Icon
  • Gray LinkedIn Icon

BEZOEKADRES

BituRec BV
Metaalweg 14
5804 CG Venray

kiwa-logo-cmyk.png
logo-BRBS.jpg

Tel:  0478-546527
 

Webdesign

MV logo 2016.transp web2.png