GRM - 50 granulaat

GRM-50 granulaat

Het door ons geproduceerde eco-granulaat GRM-50, wordt gemaakt uit gerecycled bitumen dakbedekking. Het granulaat bestaat uit 50% polymeer bitumen (PMB) met een spreiding van 46-54%. Het is in de asfaltproductie, naast oud-asfalt, in asfaltmengsels toe te passen als bindmiddel.

 

Onafhankelijke rapporten tonen aan dat asfalt met GRM-50 tot 25% verbeterde prestaties vertoont in vermoeiingseigenschappen. Niet gek voor een recyclingproduct.

Werken aan duurzaam asfalt

Wij willen graag de asfaltbranche nog duurzamer en milieuvriendelijker maken. Met de levenscyclus-analyse van GRM-50, kunnen we de MKI-waarde (milieu kosten indicator) in het productieproces van asfalt verbeteren. Hiermee kan elke asfaltcentrale de milieubelasting van de geproduceerde asfaltmengsels gunstiger maken.

KIWA CE-markering

Sinds 29 juni 2018 hebben wij de CE-markering voor ons GRM granulaat behaald voor gerecyclede bitumen voor de wegenbouw: "Additives for Asphalt Production - Additive from Bitumen Granules made from Recycled Bituminous Roofing Felt". En daarmee is de cirkel rond.

Als producent nemen wij de verantwoordelijkheid voor de conformiteit van ons product en dat schept vertrouwen. ​Hoewel het CE-keurmerk onze bedrijfsvoering niet verandert, biedt het voor onze afnemers wel een meerwaarde.

Certificaat en DoP GRM-50

Productieproces GRM granulaat

Binnenkijken in de keuken

Het dakafval wordt met containers en walking floors gelost, waarna er met de kraan de grove metalen, hout en plastic wordt verwijderd.

Dan worden de verdere bewerkingen uitgevoerd met onze machines. In deze machines wordt het dakbedekking van grof naar zeer fijn geshredderd, gesorteerd en gezeefd.   

Ook interessant: film 'van dak tot wegdek'. ​

Van dak tot wegdek samenwerken aan duurzaam asfalt? Laat het ons weten.

20 JAAR ERVARING

ALGEMENE VOORWAARDEN

  • Grey Facebook Icon
  • Gray LinkedIn Icon

BEZOEKADRES

BituRec BV
Metaalweg 14
5804 CG Venray

kiwa-logo-cmyk.png
logo-BRBS.jpg

Tel:  0478-546527
 

Webdesign

MV logo 2016.transp web2.png