top of page

GRM - 50 granulaat

GRM-50 granulaat

Het door ons geproduceerde eco-granulaat GRM-50, wordt gemaakt uit gerecycled bitumen dakbedekking. Het granulaat bestaat uit 50% polymeer bitumen (PMB) met een spreiding van 46-54%. Het is in de asfaltproductie, naast oud-asfalt, in asfaltmengsels toe te passen als bindmiddel.

Onafhankelijke rapporten tonen aan dat asfalt met GRM-50 tot 25% verbeterde prestaties vertoont in vermoeiingseigenschappen. Niet gek voor een recyclingproduct.

Werken aan duurzaam asfalt

Wij willen graag de asfaltbranche nog duurzamer en milieuvriendelijker maken. Met de levenscyclus-analyse van GRM-50, kunnen we de MKI-waarde (milieu kosten indicator) in het productieproces van asfalt verbeteren. Hiermee kan elke asfaltcentrale de milieubelasting van de geproduceerde asfaltmengsels gunstiger maken.

KIWA CE-markering

Sinds juni 2018 hebben wij de CE-markering voor ons GRM granulaat behaald voor gerecyclede bitumen voor de wegenbouw: "Additives for Asphalt Production - Additive from Bitumen Granules made from Recycled Bituminous Roofing Felt". Aansluitend in januari 2020 de certificering voor het Nederlands product GRM-50 NL. En hiermee is de cirkel dan echt rond.

Als producent nemen wij de verantwoordelijkheid voor de conformiteit van ons product en dat schept vertrouwen. ​Hoewel het CE-keurmerk onze bedrijfsvoering niet verandert, biedt het voor onze afnemers wel een meerwaarde. 

Downloads CertificaatDoP en MSDS GRM 50 NL

             Test report heating value (ENG), Prüfbericht Heizwert (DU)

Productieproces GRM granulaat

Binnenkijken in de keuken

Het dakafval wordt met containers en walking floors gelost, waarna er met de kraan de grove metalen, hout en plastic wordt verwijderd.

Uiteindelijk worden de laatste bewerkingen uitgevoerd met behulp van onze machines en zeven. In deze machines en zeven wordt het dakbedekking van grof naar zeer fijn geshredderd, gesorteerd en gezeefd. 

Ook interessant: film 'van dak tot wegdek'. ​

Van dak tot wegdek samenwerken aan duurzaam asfalt? Laat het ons weten.
NEEM CONTACT OP
bottom of page